onsdag, augusti 12, 2009

Ett äventyr

Okej, gårdagen/natten var ett jävla äventyr. Redan när vi satte oss i bilen för nästan en timmes bilfärd var det ett äventyr. Fridas mamma började prata om ett ungdomsfängelse som låg alldeles i närheten av stugan och att i stugan fanns det råttor och taket höll på att rasa in. Hon berättade också om att det hade varit inbrott där och att hon en gång hade eldat upp köket. Jag blev inte det minsta rädd om jag ska vara ärlig. (Dessutom vet jag att Tina har en tendens att överdriva historier.)

När vi var inne på ica tidigare på kvällen skulle vi köpa mat. Vi plockade på oss det ena och det andra utan att tänka. Som till exempel en kladdkaka och vindruvor. Frida var nära på att ta en vattenmelon. Men jag sa stopp. Inte värt om det kostade typ 25 kr/kilo. Dessutom hade ju köket brunnit upp så det fanns inga bestick så en melon uteslöt vi. Vår middag blev färdiggrillad kyckling och bearnaisesås. Näringsrikt och nyttigt, ungefär. Sedan plockade vi även på oss läsk och chips och när vi närmade oss kassan sa Nathalie: "Men ska vi inte ha någon choklad?" Så vi tog på chokladkakor också. Sedan, när vi skulle betala hade vi ingen aning om hur vi skulle göra med pengarna, så alla slängde upp sina pengar till den stackars tjejen i kassan som fick ge tillbaka hälften ungefär.

Anledningen till att vi skulle åka dit var att vi skulle fiska kräftor. För att fiska kräftor behövs bete. Vårt bete skulle vara fisk. Så vi satte igång att fiska. Nathalie började skryta med att hon "hade vunnit en fisketävling" och att hon "skulle få upp den första fisken." Hon hade ju på sätt och vis rätt också. För hon fick upp den första fisken. En liten, liten abborre. Som faktiskt blev den enda också. Madde var nära på att få upp värsta stora. (Har ingen aning om vad det var för en jävla fisk.) Men vi fick panik och visste inte vad vi skulle göra och den jävla håven hade hoppat iväg någonstans så vi tappade den. Fan.

Sedan blev det kräftfiske. Vi satte ut burarna och satte oss på bryggan. Vi fick upp tre stycken med hjälp av en håv. Vi gick och la oss vid två för vi kunde inte hålla oss vakna längre. Tänkte att "vi ställer klockan på fyra och hämtar burarna då." No shit. När klockan ringde struntade vi helt enkelt i det. När vi sedan vaknade runt elva och skulle ta upp burarna hade vi bara fått tio stycken. Alltså, 13 kräftor. Bra jobbat.


En fin Frida på bryggan :*


Nathalie: "Jag letar mask!"


Den kusliga stugan. (Bilden är suddig för att få mer "effekt"
av det kusliga)


StorfiskarN Madde


Mysig måltid!


Kräftburar


Row, row, row your boat..


Doris, Daisy och Maria


Snuskprat med Frida och Madde på bryggan. Nathalie
letar efter kräftor någonstans utanför bilden


Våra 13 kräftor.

Tack för en fin och rolig och äventyrsfylld kväll. Det måste vi göra om snart igen. Bästa flickor :*
Förresten.

(Fast egentligen gårdagens..)
Går till Nathalie:
"Jag tappade bort ett sånt där kort du vet. Som man hämtar ut pengar med."

2 kommentarer:

f sa...

åh det var trevligt, klart det skall göras om ;* <3

Nathalie sa...

Ja de är klart vi måste göra om :D <3 Stolt jag vart när jag fick vara med på dagens citat också. Haha :*